Produkty opracowane z Funduszy UE

Do przeglądania strony użyj pionowej orientacji ekranu.
Wafelki z kremem kakaowym z witaminami D i K


Nasze wafelki to nie tylko wspaniała słodka przekąska, ale również bogate źródło ważnych witamin – w szczególności dla najmłodszych. Witaminy D i K pomagają utrzymać zdrowe kości oraz wspierają układ odpornościowy.


Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji kremu do wafli oraz pierników wzbogaconych o witaminy D i K.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych

Serca piernikowe w czekoladzie leżakowane w whisky


Połączenie tradycyjnej receptury korzennych przypraw i deserowej czekolady tworzy razem niepowtarzalną kompozycję. A delikatna nuta whisky od J.A Baczewski nadaje jej szlachetności.


Produkt opracowany w ramach projektu: „Opracowanie receptury oraz technologii produkcji pierników z dodatkiem alkoholu na etapie leżakowania.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.

Czekolady


W naszej fabryce wiele etapów produkcji wciąż wykonywanych jest ręcznie. Nasza manufaktura czekolad jest właśnie taka. To tu łączymy ze sobą najwyższej nasze doświadczenie i pasję do tworzenia rzeczy unikalnych i wyjątkowych. Dowodem na to są wspaniałe połączenia smakowe, które znajdziecie w naszej nowej linii ręcznie wyrabianych czekolad.


- Czekolada biała z maliną liofilizowaną i płatkami róż.

- Czekolada biała karmelowa z solą himalajską.

- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi.

- Czekolada gorzka z Madagaskaru z śliwką suszoną i orzechami włoskimi.



Produkty opracowane w ramach projektu: „Manufaktura czekolady. Opracowanie produkcji czekolad ręcznie przygotowywanych z wykorzystaniem różnego rodzaju surowców.” w ramach Osi priorytetowej 1 Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje, Poddziałania: 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych.

Serduszka w czekoladzie z ekstraktem z alg morskich

Innowacja w kategorii odpowiadające na najnowsze, prozdrowotne trendy konsumenckie. Połączenie tradycji z nowoczesnością.

Algi morskie to naturalne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Szczególnie istotne są nienasycone kwasy tłuszczowe DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). Kwasy te są jednym z kluczowych elementów budulcowych komórek organizmu. Algi morskie są również cennym źródłem witamin i minerałów.

Pierniki z nadzieniem kremowym - orzech laskowy

Połączenie naszego tradycyjnego ciastka piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego nadzienia tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.

Pierniki z nadzieniem kremowym - advocat

Połączenie naszego tradycyjnego ciastka piernikowego, pysznej deserowej czekolady oraz innowacyjnego, kremowego nadzienia o smaku advocatu tworzy zupełnie nowe doznania smakowe.

Pierniki z nadzieniem kremowym - marcepan

Subtelne połączenie tradycyjnego ciasta piernikowego, deserowej czekolady oraz delikatnego smaku marcepanu to idealna propozycja na pyszne, świąteczne smaki.