Projekty współfinansowane z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach projektu pn. „Fundusz Badań i Wdrożeń” realizowanego w ramach:
Osi Priorytetowej 1. Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu,
Działania 1.2 Promowanie inwestycji przedsiębiorstw w badania i innowacje,
Poddziałania 1.2.1 Wsparcie procesów badawczo-rozwojowych Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020
Opracowanie receptury oraz technologii produkcji pierników z dodatkiem alkoholu na etapie leżakowania.
CELE I EFEKTY REALIZACJI PRZEDSIĘWZIĘCIA
Celem projektu jest opracowanie receptury oraz technologii produkcji pierników z dodatkiem alkoholu na etapie leżakowania.
Efektem realizacji projektu będzie technologia produkcji gotowa do wprowadzenia w obrębie zakładu produkcyjnego.
Opracowanie technologii pozwoli na wprowadzenie nowego produktu na rynek.
Realizacja projektu pozwoli na zakup niezbędnych urządzeń, zakup surowców zlecenie badań zewnętrznych oraz w efekcie uzyskanie technologii produkcji.
Pozwoli to na zrealizowanie prac badawczo rozwojowych w obrębie opracowania nowej technologii.
Wartość wydatków całkowitych 107 593,53 zł
Wartość wydatków kwalifikowanych 98 536,73 zł
Wartość dofinansowania 73 902,55 zł
Manufaktura czekolady. Opracowanie produkcji czekolad ręcznie przygotowywanych z wykorzystaniem różnego rodzaju surowców.
CELE I EFEKTY REALIZACJI PRZEDSIĘWZIĘCIA
Celem projektu jest opracowanie technologii produkcji czekolad ręcznie przygotowywanych z wykorzystaniem różnego rodzaju surowców.
Efektem realizacji projektu będzie technologia produkcji gotowa do wprowadzenia w obrębie zakładu produkcyjnego.
Opracowanie technologii ręcznego wytwarzania czekolady pozwoli na wprowadzenie nowego produktu na rynek.
Realizacja projektu pozwoli na zakup niezbędnych urządzeń, zakup surowców zlecenie badań zewnętrznych oraz w efekcie uzyskanie technologii produkcji.
Pozwoli to na zrealizowanie prac badawczo rozwojowych w obrębie opracowania nowej technologii
Wartość wydatków całkowitych 630 733,40 zł
Wartość wydatków kwalifikowanych 539 713,87 zł
Wartość dofinansowania 404 785,40 zł
Opracowanie receptury oraz technologii produkcji kremu do wafli oraz pierników wzbogaconych o witaminy D i K..
CELE I EFEKTY REALIZACJI PRZEDSIĘWZIĘCIA
Celem projektu jest opracowanie receptury oraz technologii produkcji kremu do wafli i pierników z dodatkiem witamin D i K. Efektem realizacji projektu będzie technologia produkcji gotowa do wprowadzenia w obrębie zakładu produkcyjnego.
Opracowanie technologii pozwoli na wprowadzenie nowego produktu na rynek.
Realizacja projekt pozwoli na zakup niezbędnych urządzeń, zakup surowców zlecenie badań zewnętrznych oraz w efekcie uzyskanie technologii produkcji.
Pozwoli to na zrealizowanie prac badawczo rozwojowych w obrębie opracowania nowej technologii.
Wartość wydatków całkowitych 83 009,94 zł
Wartość wydatków kwalifikowanych 76 322,54 zł
Wartość dofinansowania 57 241,90 zł